Tips til å lage godt innhold

Tips til å lage godt innhold

Uten relevant innhold så vil selv den nyeste og flotteste skjermen være lite til hjelp, enten du ønsker å dele informasjon eller å tiltrekke oppmerksomhet. Men det trenger ikke være vanskelig å lage godt og synlig innhold. I denne artikkelen finner du noen enkle tips til hvordan du kan sørge for nyttig innhold på dine skjermer.  

1. Ta i bruk add-ons

Den kanskje aller enkleste måten å få mer interessant innhold på skjermen, er ved å bruke ferdiglagde add-ons, også kjent som apper. Det begynner etter hvert å bli et rikt utvalg av add-ons også til infoskjermer, og i Publy finner du add-ons som Instagram, NRK Nyheter og været fra yr.no. Noen av fordelene ved å ta i bruk add-ons, er: 

  • Add-ons kan hente innhold fra kilder der du allerede har laget innhold, for eksempel fra Instagram. Har du laget godt innhold her, så er det effektivt å bruke dette ved å hente det opp på skjermene. 
  • Innholdet vil automatisk bli tilpasset til skjermen din, slik at du ikke trenger å bekymre deg for dimensjoner eller oppløsning.
  • Add-ons bruker kilder som er «levende», slik som NRK Nyheter eller yr.no. Det vil si at du får dynamisk innhold som oppdateres jevnlig. 

2. Lag visuelt innhold ved hjelp av gratis verktøy

Det finnes mange gratis verktøy på nett du kan ta i bruk. Med disse verktøyene vil du spare tid da du slipper å sette deg inn i de mer avanserte programmene. 

Publy har et eget designverktøy som gjør det enkelt for deg å lage tilpasset innhold i riktig format direkte til din skjerm. Dette kommer vi til å lage en egen artikkel på, men vårt verktøy er basert på Canva, og gjør det enklere for deg å lage visuelt engasjerende innhold, uten å måtte være grafisk designer. Gjennom bl.a. ferdiglagde maler og et rikt utvalg av ikoner, filtre og bilder, så er det både enkelt og gøy å lage innhold.

3. Benytt deg av gratis stockphoto

Bildekvalitet er viktig, og det finnes faktisk en rekke gratis stockphoto-sider som kan bidra til å gi et mer profesjonelt preg på innholdet ditt. Unsplah er et gratis verktøy med en gedigen bildebank, og en intuitiv søkefunksjon. Et annet alternativ er Coverr, som fungerer på samme måte, men gir deg tilgang til tusenvis av videoer. Videoene kan redigeres gjennom å legge på tekst, og er en veldig god måte å vise frem et budskap gjennom bruk av levende bilder på skjermen.

4. Husk å bruke innhold du allerede eier

Det kan være lett å glemme at man kanskje allerede sitter på innhold som vil kunne fungere godt på en skjerm. Dette kan for eksempel være: 

  • Nettsiden din kan hentes opp gjennom vår nettside-addon. Det kan være veldig nyttig dersom du har innhold der som du ønsker å vise, og spesielt hvis siden oppdateres jevnlig. 
  • Bildefiler, Powerpoint- og PDF-filer kan også lastes opp i mediebiblioteket i Publy. Vi har også integrasjoner mot Dropbox og Google Drive hvis innholder ligger lagret der. 

5. Brukergenererte sider som Tripadvisor eller Google Anmeldelser

Hvis du opererer i en bransje der anmeldelser er viktig, f eks innenfor cafè/restaurant, butikk eller verksted, så kjenner du til viktigheten av anmeldelser. Det bidrar til å styrke troverdigheten til bedriften, og senker barrieren for kjøp. Hvis du har en side på f. eks Tripadvisor, tilknytt den ved bruk av nettside-addon og du vil kunne vise dine anmeldelser.

6. Ta i bruk RSS-feeds

RSS-feeds er en enkel måte å vise nyhetsoppdateringer fra relevante nyhetskilder på skjermene. Mange lokalaviser har egne RSS-feeds, og hvis du opererer innen reiseliv kan f. eks Norway Travel Guide være en nyttig RSS-feed å vise. Sjekk ut denne linken for de 100 mest populære RSS-feedene i Norge. 

Håper disse tipsene kan bidra til at du vil oppleve det litt enklere å få opp kreativt innhold på dine skjermer. Og om du skulle stå fast eller trenger hjelp med med å bygge mer avansert innhold, er du mer enn velkommen til å kontakte oss.

nb_NO
nb_NO