Digital signage i utviklingsteam

Hva kan du oppnå ved bruk av infoskjerm i utviklingsteam

Dette innlegget ble skrevet av Emre Sanden, som jobber med utvikling i Publy. Innlegget ble også delt på kindcoder.com, og tar for seg fordeler og effekter ved god bruk av infoskjerm i interne formål som et utviklingsteam. 

Kontinuerlige statusoppdateringer

En av de viktigste fordelene med infoskjerm er den umiddelbare visuelle representasjonen av nøkkelprosjektdata. Den inkluderer innsikt i programvareapplikasjoner, oppdateringer om kodeintegrasjon, feilidentifikasjon, testdekning, distribusjonsstatistikk, og mye mer.

Å ha en rask titt på disse beregningene rett på kontorveggen hjelper teamet å holde seg synkronisert med prosjektfremdriften, noe som gjør det enkelt å identifisere fokusområder. En studie fra Harvard Business Review avslører at tilbakemeldinger om ytelse i sanntid kan bidra til å øke teamets ytelse med betydelige 20 %. Dessuten kutter det betraktelig ned tiden brukt på møter for å diskutere tall, og frigjør mer tid for teamet til å konsentrere seg om sin kjerneoppgave: å lage programvare.

Bilde av et team av mennesker som jobber sammen

Rask feilsøking og problemløsning ved nedetid

Programvarekrasj og nedetid er uunngåelige, men det som utgjør forskjellen er hvor raskt teamet ditt reagerer på disse uhellene. Det er her digital signage kommer inn, og gir oppdateringer i sanntid samt driftsstatus, som igjen sikrer en raskere respons og forbedret systemstabilitet og ytelse.

Skape en sterk teamkultur

Videre så er det også bruksområder utenfor å vise beregninger og rapporter. De fungerer som et utmerket medium for å fremme teamsamarbeid ved å vise teamkalendere, bursdager, arbeidsjubileer, morsomme fakta, trivia eller til og med kommende teamaktiviteter. Som påpekt av bl.a. Harvard Business School, ser arbeidsplasser som dyrker en «morsom» atmosfære en merkbar økning i innovasjonsånd, engasjement og effektiviteten til sine ansatte. Dette kan også bidra til å lindre stress og utbrenthet, som er utbredte problemer i teknologiverden.

Spre gode vibber i teamet

Infoskjermer kan også brukes til å dele motiverende sitater, suksesshistorier, positive meldinger fra teamledere, eller anerkjenne spesielle teammedlemmer og prosjektmilepæler. Å anerkjenne det harde arbeidet og engasjementet til ansatte og gi dem positiv forsterkning kan øke moralen og drivkraften betydelig.Forbes fremhever at anerkjennelse av ansatte kan føre til økt tilfredshet og økt engasjement. Bedrifter som regelmessig anerkjenner sine ansatte, viser seg å ha 31% lavere frafall av ansatte.

Oppsummert

Oppsummert fungerer digitale signage eller infoskjermer, som vi i Publy kaller de, som en løsning på mange utfordringer som utviklingsteam står overfor. De gir rask tilgang til viktige data, legger til rette for rask respons på systemproblemer, hjelper til med å skape god team spirit og sprer positivitet.

Ved å utnytte kraften i infoskjermer gjør du en strategisk investering som vesentlig kan forbedre effektiviteten, produktiviteten og motivasjonen til utviklingsteamene dine. Dette kan styrke teamets output, forbedre utviklingsprosessene og til slutt bidra til økt verdiskapning.

 

 

 

nb_NO
nb_NO